Dos gliders recuperats amb èxit

21/12/2015

Després de 49 i 65 dies de missió respectivament, els dos planadors s'han recuperat avui durant una operació de recollida particularment llarga i intensa.

L'operatiu s'ha executat a bord de l'embarcació Hurricane SOCIB-I RIB per dos membres de la Divisió ETD mentre que els membres de l'equip de gliders s'han encarregat del control des de la costa i la coordinació de la recuperació. Aquesta vegada el treball ha presentat una dificultat addicional relacionada amb els problemes en les comunicacions entre els equips de camp i la costa. De fet, només la connexió Iridium va aconseguir posar els dos equips en contacte. Finalment, tot va sortir bé i l'equip va tornar a port amb els dos planadors fermament fixats a bord.

Aquestes dues missions realitzades amb èxit alegren a tots els involucrats en aquestes operacions. Els gliders de SOCIB-IMEDEA no només són alimentats per bateries sinó per tots els esforços diaris de l'equip humà que hi ha darrera.

Amb aquestes missions s'ha superat el rècord (en dies al mar, perfils de temperatura, profunditat, salinitat, etc ...) i conclouen així les campanyes de l'any 2015.

Per conèixer com és una missió de recuperació del planador pots veure al vídeo:

 

Compartir aquesta entrada