Fes-li un regal a l'oceà aquest Nadal

23/12/2015

S'acosta el Nadal, una època en què ens centrem en celebracions i regals, però també és un moment en què hem de parar-nos a pensar i valorar tot allò que és important, com els nostres mars i oceans.

En aquestes dates fem un regal al nostre Mediterrani, i gaudim d'unes vacances de manera respectuosa amb el medi ambient.

Us donem uns consells bàsics per gaudir d'unes festes molt més ecològiques:

- Vigileu el menú.

En aquesta època es consumeix molt peix i marisc. Per això convé comprovar que hagin estat capturats amb mètodes sostenibles i respectuosos.

- Feu les vostres compres nadalenques amb bosses reutilitzables.

Les bosses de plàstic són un dels deu residus que més embruten els nostres mars. 

- Trieu regals respectuosos amb el medi ambient.

Assegureu que en la seva composició no contingui elements perjudicials, com és el cas de molts productes cosmètics que contenen elements no biodegradables que acaben en les nostres aigües.

- Reduïu el consum excessiu, bé compartint o reutilitzant objectes.

Un intercanvi entre amics, d' aquells objectes que ja no necessitem però que a una altra persona li poden servir, ens permet tenir un detall sense augmentar les nostres despeses i sense acumular més residus.

- Utilitzeu els embolcalls reutilitzables.

Si substituïm els embolcalls plàstics per bosses de tela, aportem més estil i originalitat, permetent seguir utilitzant durant la resta de l'any.

- Compartiu vehicle.

Amb pràctiques com desplaçar-se en bicicleta, anar caminant o compartir el cotxe estem minimitzant l'impacte de la contaminació durant el transport i contribuïm a frenar el dany als nostres mars.

Aquests són només uns petits consells per cuidar l'oceà també per Nadal.

Bones Festes!

 

del bloc de la NOAA - marine debris   

 

Compartir aquesta entrada