El mar a través de l'objectiu dels guanyadors del concurs MEDCLICPHOTO

16/09/2016

Finalitza el concurs MEDCLICPHOTO en una primera edició en la que el jurat ha destacat la gran qualitat de les imatges presentades. 

La panoràmica realitzada per Daniel Llamas de la Via Làctia observada per la faronera de Cap Vilan, en Costa da Morte, ha rebut el premi absolut MEDCLIC, dotat amb 2.000 euros. El far de Cap Vilan es un guia en l'obscura nit que assenyala un dels trams més perillosos d'aquesta costa gallega. Però en aquesta imatge ell no és el protagonista sinó que ho és Cristina Fernández, la faronera de Costa da Morte, que mira cap a la seva llar amb orgull. Tota una vida en Cap Vilan, i ara té la responsabilitat del funcionament de tots els fars des de Laxe fins a Finisterre. 

La fotografia de la Costa Brava de Miguel Ángel Artús ha aconseguit el premi en la categoria Paisatge. Mostra el panorama de roques i pins característic de la Costa Brava. La imatge captada rere una tempesta ens dóna la visió de l'arbre solitari sobre la roca nua en la platja, a mode d'illa que sura en la boira.

El jurat del concurs ha premiat en la categoria Subacuàtica a Rafael Pariente per aconseguir captar a un mestre en el camuflatge, el cavallet de mar pigmeu. El seu abdomen inflat mostra que està en estat de gestació.

En la categoria Mare Nostrum, la guanyadora és la fotografia de Carlos Almagro. Realitzada en la platja de Benijo, en la zona nord de la costa de Tenerife. En ella es veu a la seva filla aprofitant per a experimentar i jugar en l'extensa i fina capa d'aigua que deixa el canvi de marea.

La mirada dels joves també ha sigut guardonada en aquest certamen d'àmbit nacional: Gina Zarza guanya en la categoria de Primària per mostrar la costa noruega il·luminada pel sol de mitjanit, i Alex James, en la de Secundària, per presentar el capvespre del País Basc. 

La instantània de Javier Martínez des del mirador de l'Esperit Sant a Astúries ha resultat guanyadora per votació popular a Facebook.

S'ha de destacar aquelles obres que han rebut una menció d'honor. En la categoria Subaquàtica ha destacat la bellesa en la simetria d'un grumer captada per Mireia Casanovas, mentre que la platja asturiana de Geirúa de José Pesquero ha rebut la menció d'honor en la categoria Paisatges. El jurat ha apreciat la connexió entre un home i el mar que reflexa la imatge de Claudia Casadei, en la categoria Mare Nostrum, destacant-la amb la menció, igual que les alegres imatges d' Eduardo Díaz i Antonio de Ugarte, en les categories de Primària i Secundària respectivament, molt apreciades pel jurat perquè ofereixen la visió de la diversió juvenil en el mar.

Els treballs s'han seleccionat per un jurat compost per Tino Soriano, fotògraf de National Geographic, Néstor Carda, president de l'Associació de Fotògrafs de Natura de les Illes Balears (AFONIB), i tècnics de l'àrea d' Investigació i Coneixement de l' Obra Social “la Caixa”, de la ICTS SOCIB i del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC).

Les fotografies guanyadores s'exhibiran en la mostra MEDCLICPHOTO, una exposició que recull una selecció de les obres presentades i que es podrà visitar en CaixaForum Palma del 17 de setembre al 2 d'octubre de 2016. 

Totes les fotografies guanyadores i finalistes es poden veure en el web del concurs www.medclicphoto.es 

 

Compartir aquesta entrada