L’Obra Social “la Caixa” i la ICTS SOCIB presenten Medclic Photo a CaixaForum Palma

07/06/2016

El director de l'àrea de Recerca i Coneixement de la Fundació Bancària "la Caixa", Jordi Portabella, i el director del Sistema d'Observació i Predicció Costaner de les Illes Balears (ICTS SOCIB), Joaquim Tintoré, han presentat avui el certamen Medclic Photo a CaixaForum Palma. L'objectiu de aquest concurs fotogràfic és conscienciar sobre la necessitat d'una gestió sostenible dels oceans. Aquesta activitat forma part de Medclic: el Mediterrani a un clic, un programa d'investigació i divulgació liderat per ambdues institucions.

A partir d'aquest 8 de juny fins al 15 d'agost, els professionals i aficionats a la fotografia podran presentar les seves instantànies a través del web del concurs (www.medclicphoto.es) i participar en diferents categories: Paisatge, per a les composicions que mostrin la bellesa del mar i la costa; Subaquàtica, per a les imatges preses sota la superfície del mar; i Mare Nostrum, per a les fotografies que reflecteixin la relació de l'ésser humà amb l'entorn marí. A més, aquest certamen aposta per la participació dels estudiants de Primària i Secundària, que posseeixen una categoria pròpia.

Un cop tancat el termini de presentació, es procedirà a la valoració dels treballs per part d'un jurat compost per Tino Soriano, fotògraf de National Geographic, per Néstor Carda, president de l'Associació de Fotògrafs de Natura de les Illes Balears, i per tècnics de l'Àrea d'Investigació i Coneixement de l'Obra Social "la Caixa", de la ICTS SOCIB i del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC). 

En una primera fase, entre el 16 i 23 d'agost, el jurat seleccionarà les 50 fotografies finalistes (10 per categoria) que es donaran a conèixer el 24 d'agost al web del concurs. Després, del 24 al 31 d'agost, el jurat triarà una imatge guanyadora i atorgarà una menció especial per cada categoria. La decisió del jurat es farà públic el 16 de setembre, dia en què també es coneixerà el guanyador triat per votació popular a través de Facebook.

El guanyador absolut de Medclic Oceans Photo Contest rebrà 2.000 euros i els altres premiats obtindran altres gratificacions en metàl•lic o bé material fotogràfic. D’altra banda, les obres seleccionades s'exhibiran a CaixaForum Palma en una exposició que s'inaugurarà el proper 17 de setembre durant la Nit de l'Art.

 "Uns oceans sans, un planeta sa"
El 8 de juny es celebra el Dia Mundial dels Oceans, declarat per les Nacions Unides, per crear consciència sobre el paper crucial que els oceans exerceixen en les nostres vides, ja que regulen el clima del planeta, proporcionen aliment, produeixen la major part de l'oxigen que consumim i són l'hàbitat de milions d'éssers vius.

Amb aquest concurs, l'Obra Social "la Caixa" i la ICTS SOCIB s'uneixen a les celebracions d'aquest dia sota el lema per al 2016 que és "Uns oceans sans, un planeta sa".

Joaquim Tintoré ha destacat el treball de la ICTS SOCIB per contribuir a conservar i gestionar de forma sostenible els oceans, els mars i recursos marins, un dels objectius de desenvolupament sostenible marcats per les Nacions Unides. "Augmentar els coneixements científics i desenvolupar la capacitat d'investigació oceanogràfica és fonamental per a la presa correcta de decisions en la gestió marina i costanera", indica el director de l'ICTS SOCIB.

Per la seva banda, Jordi Portabella ha recalcat el profund compromís de l'Obra Social "la Caixa" amb la investigació d'excel•lència per a la sostenibilitat del mar y la del planeta.

 

Compartir aquesta entrada