Remolins, rissagues i altres fenòmens oceànics del Mediterrani en la Nit de la Recerca 2019

25/09/2019

Aquest dijous 26 de setembre de 19 a 20 hores tindrà lloc al Saló d'actes de l'Institut Menorquí d'Estudis (IME), Maó, la xerrada:
"De remolins, rissagues i altres fenòmens a Menorca: la investigació oceanogràfica del Mediterrani" 
a càrrec de la doctora en oceanografia Eva Aguiar, investigadora de la ICTS SOCIB a través del projecte MEDCLIC, el Mediterrani a un clic. Presenta Pep Lluís Pons, Director General de Recerca i Política Universitària.

A través d'aquesta xerrada, la investigadora ens contará la importància que l’oceà té en les nostres vides i com la seva comprensió científica s'ha convertit en una prioritat en les agendes de la investigació mundial. Aguiar explicarà com el Sistema d'Observació i Predicció Costaner de les Illes Balears (SOCIB) empra noves tecnologies per monitorizar el mar Mediterrani, un laboratori natural a petita escala del qual s'obtenen dades rellevants per respondre a preguntes clau relacionades amb la salut de l’oceà, el canvi climàtic, els processos costaners o el fràgil equilibri dels ecosistemes marins. En aquest context, Eva exposarà exemples d'investigacions desenvolupades a Menorca a través del projecte MEDCLIC, com són: l’estudi de les rissagues, l’acumulació de plàstics al Canal de Menorca i l’observació de fenòmens anòmals al Mediterrani.

Una vegada finalitzada la xerrada, la investigadora realitzarà una visita guiada a l'exposició fotogràfica “SOCIB: Investiguem el mar, compartim futur”, situada en el mateix saló d'actes. 

Dirigida a amants del mar i a totes aquelles persones interessades en les ciències marines, aquesta activitat s'emmarca en la celebració de la Nit Europea de la Recerca

Activitat gratuita.

 

 

SOCIB en la Nit de la Recerca a Baleares

Per tercer any consecutiu, l’ICTS SOCIB participa activament en les activitats programades a Balears amb motiu de la Nit de la Recerca 2019, impulsada per la Conselleria d'Educació, Universitat i Recerca. Durant la propera setmana Eivissa, Menorca i Mallorca acolliran activitats per a tots els públics relacionades amb la ciència i la recerca. 

Les activitats organitzades per l’ICTS SOCIB es realitzaran a la Sala d'Actes Can Victori de l'Institut Menorquí d'Estudis (IME), Maó, i i són les següents:

Taller infantil: 'Petits ocenògrafs, grans científics'

Per a escolas: Dijous 26 i divendres 27 de setembre, de 9:30-10:45 i de 11-12:15
Per a famílies:  Dijous 26 i divendres 27 de setembre, de 16:30-17:45 i de 18-19:15

Per què són importants els oceans? Què és un oceanògraf? Com s’investiguen els oceans?
A través de contacontes, una exposició i manualitats, els més petits coneixeran la importància de la ciència per conservar els mars i oceans.

*Activitat dirigida a nins de 5 -8 anys. Places limitades. Reserves: 971 36 81 04

Exposició fotogràfica: 'SOCIB: Investiguem el mar, compartim futur'
Fins al 18 d'octubre: de dilluns a divendres de 9 a 13 hores i també dimarts a dijous de 16 a 20 hores.
A través d’aquesta exposició fotogràfica us mostrem la tasca de l’ICTS SOCIB, una institució pública dedicada a la investigació marina i costanera al Mediterrani.

Consulta el programa complet del SOCIB: http://www.socib.es/index.php?seccion=detalle_noticia&id_noticia=415&language=ca_ES

Consulta el programa complet de la Nit de la Recerca :https://medium.com/nit-dels-investigadors-2018 

Compartir aquesta entrada