Oceana llança un vídeo sobre la diversitat marina del Parc Nacional de Cabrera en el seu 25è aniversari

29/04/2016

Oceana s'uneix a la celebració del 25è aniversari del Parc Nacional Marítim-Terrestre de l'Arxipèlag de Cabrera llançant un vídeo que mostra l'extraordinària riquesa marina del parc nacional i els seus voltants. Aquesta producció mostra espectaculars imatges del Parc Nacional i de les zones que s'inclouran en l'ampliació del parc, una iniciativa recolzada pel Govern Balear.

Inclou a més una selecció d'imatges de les profunditats properes al parc que seran part de la futura ampliació, incloent l'escarpe d'Emile Baudot.


"Gràcies a tots aquests anys de protecció de Cabrera, avui gaudim d'una veritable joia natural on trobar, en perfecte estat de conservació, espècies i hàbitats típics del Mediterrani de gran importància ecològica", explica Ricardo Aguilar, director d'investigació d'Oceana a Europa . "L'ampliació del Parc, que veiem per fi iniciada després de tants anys de treball, representarà un gran augment de la riquesa que genera, a l'incloure importants sistemes naturals amenaçats que necessiten de protecció urgent. Aquesta és la millor celebració d'aniversari que pot fer-se ".
 

El Parc Nacional de Cabrera es va crear el 29 d'abril de 1991 després una forta mobilització ciutadana i d'ONG, quan no existia tecnologia per estudiar les zones més profundes. El projecte d'ampliació iniciat per Oceana proposa multiplicar per deu la seva extensió per incorporar àrees de profunditat estudiades en els últims anys i que són de gran interès ecològic. El vídeo combina animació i imatges obtingudes per Oceana en múltiples expedicions, tant amb ROV (robots submergibles operats remotament) com amb submarinistes.


Coneix la proposta d'Oceana d'ampliació del Parc Nacional de Cabrera a
 http://eu.oceana.org/es/eu/que-hacemos/proteccion-de-habitats/mediterraneo/mas-informacion/parque-nacional-de-cabrera

 

 

Compartir aquesta entrada