L’Obra Social ”la Caixa” i el Sistema d’Observació i Predicció Costaner de les Illes Balears (ICTS SOCIB) s’alien per desenvolupar el projecte «Medclic: el Mediterrani a un clic»

27/06/2014

El director territorial de ”la Caixa” a les Illes Balears, Joan Ramon Fuertes; el director de l’Àrea de Ciència i Medi Ambient de la Fundació ”la Caixa”, Enric Banda, i el director de la ICTS SOCIB (MINECO - Govern de les Illes Balears), Joaquín Tintoré, han signat avui, 27 de juny, un acord de col·laboració per a la realització del projecte «Medclic: el Mediterrani a un clic». El Dr. Enric Banda va ressaltar l'interès de la Fundació "la Caixa" de comptar amb el talent i l'experiència de SOCIB, en aquest projecte, de gran importància per a la societat i amb la societat.

Els dos objectius principals del programa Medclic són, en l’àmbit científic, avançar en la resolució de la variabilitat oceànica a petita escala i, en l’àmbit divulgatiu, apropar els resultats que s’obtinguin d’aquest projecte a la societat. L’Obra Social ”la Caixa” desenvolupa programes socials, educatius, culturals, científics i mediambientals amb vocació transformadora. La ICTS SOCIB preveu entre els seus objectius específics la formació, la cultura científica, la divulgació i la transferència a la societat. És per això que ambdues institucions col·laboren amb la finalitat d’apropar la ciència a la societat i posar-la en contacte amb el coneixement i l’actualitat científica.

El projecte Medclic té la voluntat d’involucrar la societat per aconseguir una ciutadania sensibilitzada pels aspectes ambientals, que pugui valorar la importància de la investigació costanera per elaborar models de predicció i fer front a fenòmens com el canvi climàtic. Precisament per això, el projecte Medclic es completa amb accions divulgatives i educatives. Aquest conveni és un gran avanç en l’apropament entre la societat en general i la investigació del mar Mediterrani.

 

Compartir aquesta entrada