Tertúlia per a conèixer el Mediterrani

12/02/2016

Un investigador i una comunicadora, damunt l’escenari del CaixaForum Palma amb un mateix objectiu: apropar la ciència a la societat. Joaquín Tintoré i Rosa Campomar varen comentar algunes “Històries del Mediterrani” com és la necessitat de rebre aigua atlàntica per a evitar una baixada de nivell d’un metre per any.

El director de la ICTS SOCIB va convidar al públic a mirar la realitat amb altres ulls. Això es el que intenten fer dia a dia els oceanògrafs que, a més de comptar amb vaixells oceanogràfics, utilitzen altres plataformes com planadors submarins, boies de deriva i satèl·lits per observar i predir els mars i oceans.

Els assistents varen tenir l’oportunitat de tocar aquestes plataformes exposades a l’auditori i de conèixer la utilitat de les dades obtingudes gràcies a elles com en el cas dels rescats de nàufrags o en la gestió de catàstrofes ecològiques.

Durant aquesta tertúlia marinera no es va perdre de vista la interacció atmosfera-oceà, fonamental per la predicció de fenòmens meteorològics extrems, com la depressió Jonàs que va afectar a la costa Este de Estats Units el passat mes de gener, o de fenòmens com el Nin que afecta al temps atmosfèric a escala planetària. 

Historias del Mediterráneo: conocer nuestro mar

 

Proxima tertúlia de Històries del Mediterrani:  Dijous, 18 de febrer de 2016 · 19:00h |  Dr. Enrique MACPHERSON: DARWIN I LES COLUMNES DE HÈRCULES: PER QUÈ HI HA TANTES ESPÈCIES ENDÈMIQUES EN EL MEDITERRANI?
MÉS INFORMACIÓ I RESERVES a l' Agenda de CaixaForum Palma 

Compartir aquesta entrada